stimenoi-agones-yparxoun-stimena-paixnidia-sto-stoixima

Στημένοι Αγώνες: Υπάρχουν στημένα παιχνίδια στο στοίχημα;

Το στοίχημα είναι μια ασχολία, ένα χόμπι αν προτιμάτε, το οποίο έχει αποφέρει πάρα πολλά κέρδη σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και φυσικά στη χώρα μας. Κάθε μέρα κατατίθενται στις διάφορες στοιχηματικές εταιρείες και ιστοσελίδες κυριολεκτικά εκατομμύρια δελτία και δισεκατομμύρια Ευρώ αλλάζουν χέρια. Είναι λοιπόν λογικό να απασχολεί τους παίκτες κάτι πολύ σημαντικό: η ασφάλεια. Τι είναι όμως η ασφάλεια όταν μιλάμε για στοίχημα; Ας δούμε λίγο καλύτερα ποιοι παράγοντες μπορεί να επηρεάζουν την ασφάλεια ενός στοιχήματος και μιας συναλλαγής γενικότερα.

Η ασφάλεια των συναλλαγών

Αυτό είναι ίσως και το πιο βασικό. Κάθε παίκτης θέλει να είναι σίγουρος ότι τα προσωπικά του δεδομένα, τα τραπεζικά στοιχεία που θα δώσει σε ένα site και φυσικά τα χρήματα του δεν κινδυνεύουν. Αυτό είναι γενικά πολύ εύκολο να το διαπιστώσει κανείς. Σε γενικές γραμμές, τα sites που έχουν άδεια να λειτουργούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και οι επιχειρήσεις – ιστοσελίδες με μακροχρόνια παρουσία στον χώρο εννοείται ότι προσφέρουν και πολύ μεγάλη ασφάλεια στις συναλλαγές τους. Με άλλα λόγια, αν εμπιστεύεστε μια μεγάλη ιστοσελίδα, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα έχει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας – ίσως και κάποια παραπάνω – για τα χρήματα σας, ενώ θα έχει και τη ρευστότητα για να σας πληρώσει εύκολα και γρήγορα.

Η ασφάλεια των αγώνων

Εδώ περνάμε σε μια πραγματικά πονεμένη ιστορία. Δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιος παίκτης θα ακούσει άλλους στο πρακτορείο ή τα forum στοιχήματος να μιλάνε για αγώνες που στήθηκαν για το στοίχημα. Μιλάμε δηλαδή στην ουσία για συνωμοσίες όπου ιδιοκτήτες ομάδων έρχονται σε συμφωνία και κανονίζουν να έρθει κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα σε μεταξύ τους παιχνίδι έτσι ώστε να βγάλουν χρήματα από στοιχήματα που έχουν καταθέσει μέσω συνεργατών τους σε στοιχηματικές εταιρείες και sites. Εννοείται ότι συχνά μιλάμε για αποτελέσματα που βγαίνουν κόντρα σε όλα τα προγνωστικά. Έχουν δίκιο οι παίκτες που κάνουν λόγω για στημένα ή είναι απλά εκνευρισμένοι που πήγαν κουβά; Μάλλον το δεύτερο ισχύει…

Υπάρχουν στημένα παιχνίδια στο στοίχημα;

Σε γενικές γραμμές θα πρέπει να ξέρετε ότι στην Ευρώπη και γενικά σε διεθνείς διοργανώσεις είναι πολύ δύσκολο να «στηθούν παράγκες». Δεδομένου ότι στους αγώνες αυτούς παίζονται και τα πιο πολλά χρήματα σε στοιχήματα, εννοείται ότι ελεγκτικές αρχές τόσο τοπικές όσο και διεθνείς τους έχουν συνεχώς στο μικροσκόπιο. Είναι λοιπόν σχεδόν αδύνατον να στηθεί ένα ματς με μεγάλο στοιχηματικό ενδιαφέρον, δεν θα λέγαμε ότι είναι τελείως αδύνατον αφού στημένα ματς έχουν προκύψει ακόμη και στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα, αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο τόσο που να γίνεται ΣΧΕΔΟΝ αδύνατον. Άρα, αν κάποιο προγνωστικό σε κάποιο σημαντικό ντέρμπι ή σε διεθνή διοργάνωση δεν επαληθευτεί παρά το γεγονός ότι θεωρούνταν αρκετά ασφαλές, τότε οι πιθανότητες είναι ότι έπαιξαν ρόλο κάποιοι αστάθμητοι παράγοντες. Αυτό ισχύει για όλα τα παιχνίδια; Ίσως όχι…

Στοίχημα και «μικρά» παιχνίδια ή πρωταθλήματα

Στα μικρά ματς και πρωταθλήματα ωστόσο ο έλεγχος δεν είναι και τόσο σχολαστικός κι εκεί είναι αρκετά πιο εύκολο να στηθούν ματς, ειδικά αν μιλάμε για αγώνες στο πρωτάθλημα κάποιας μικρής χώρας οι οποίοι δεν συγκεντρώνουν και μεγάλο στοιχηματικό ενδιαφέρον. Δεν είναι λίγες οι αναφορές για στημένα ματς σε χώρες εκτός Ευρώπης και ΕΕ. Ακόμη και στη χώρα μας υπάρχουν συχνά – πυκνά καταγγελίες κι έρευνες για στημένα παιχνίδια, ωστόσο πολύ λίγες περιπτώσεις έχουν επαληθευτεί και τιμωρηθεί.

Τι σημαίνουν όλα αυτά τελικά;

Η πικρή αλήθεια είναι ότι τα στημένα ματς είναι ένα φαινόμενο που δυστυχώς υπάρχει και θα υπάρχει για πάντα. Αν θέλετε να μειώσετε τις πιθανότητες να ποντάρετε σε στημένα και να χάσετε τα λεφτά σας, αυτό που σας προτείνουμε είναι να μην παίζετε ματς σε μικρές χώρες και πρωταθλήματα αλλά να προτιμάτε αυτά σε διεθνείς διοργανώσεις και σε μεγάλα πρωταθλήματα όπως η Premier League, η Serie A, η Bundesliga κλπ.